PublicitateSocial

Pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului” poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

politia 2În perioada 15 – 16 august 2015, în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona, în medie zilnică, aproximativ 100 poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu peste 50 de mijloace. Acestora li se adaugă şi rezerve de intervenţie şi patrule pedestre.

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa cetăţenilor, prin asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură judiciară, vagabondajului şi cerşetoriei, a actelor ilicite de comerţ, prin prezenţa efectivă pe traseele intens circulate, pentru reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic.

În timpul activităţilor ce vor avea loc pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor folosi aparatele de supraveghere şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor care participă la ceremoniile religioase sau la evenimentele cultural-sportive prilejuite de Ziua Marinei, să aibă grijă de bunurile pe care le au asupra lor, să nu consume băuturi alcoolice în exces şi să nu iniţieze sau să dea curs provocărilor la acte de violenţă!

Conducătorilor auto care se deplasează, în această perioadă, către diverse destinaţii turistice din ţară sau din străinătate, le recomandăm să nu conducă autovehicule dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limitele legale de viteză instituite pentru fiecare categorie de drum în parte, să-i respecte pe ceilalţi participanţi la trafic, acordând prioritate tuturor celor în drept!