PATRON DIN OLTENITA -Reţinut pentru evaziune fiscală cu materiale reciclabile

Un echipaj al politiei rutiere impreuna cu luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale efectueaza un control in trafic, in Craiova, marti, 21 mai 2013. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

 

 

Un echipaj al politiei rutiere impreuna cu luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale efectueaza un control in trafic, in Craiova, marti, 21 mai 2013. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Polițiștii din Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 50 ani, din localitatea Olteniţa. județul Călăraşi, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2008 – 2009, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile obţinute de societate şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 4.756.597 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Astăzi,  bărbatul a fost prezentat Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Radovanu- Accident rutier- poliţiştii au întocmit dosar penal

 

În seara de 17 octombrie a.c., în comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, un tânăr de 20 ani, din localitate pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul autoturismului, s-ar fi răsturnat şi plonjat în şanţ.

Trei pasageri aflaţi în autoturism au suferit vătămări corporale.

 

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind  de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate de poliţişti se pare că şoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.