RADIO TV OLTENITA
Social

Ora pamantului–si in jud. calarasi

Ora Pământului reprezintă un eveniment internațional ce are loc, începând cu anul 2007, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an şi are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Ora Pământului va fi marcată şi în municipiul Călăraşi, sâmbătă 23 martie a.c. . Evenimentul va fi organizat de către primăria Călăraşi în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean şi Inspectoratul Şcolar.

În intervalul orelor 20,00-23,00 este recomandat să fie stinsă lumina în gospodăriile individuale, dar şi în unităţile economice. În faţa Consiliului Judeţean vor fi organizate o serie de activităţi care să marcheze această acţiune importantă, menită să atragă atenţia opiniei publice asupra efectelor nocive produse în urma consumului de energie electrică. Vor fi înălţate în aer 300 de lampioane, iar pe asfalt vor fi realizate desene cu lumânări aprinse şi va fi organizat un spectacol, dar fără curent electric. În felul acesta, municipalitatea călărăşeană doreşte să fie alături de o iniţiativă de talie mondială.SURSA-ANA MARIA GONCIU-actualitateadecalarasi