OLTENITA,ULMENI,CHIRNOGI-Infracţiuni la regimul circulaţiei / inconştienţa, la volan, sancţionată de poliţişti

TALHARIEÎn dimineaţa de 07 februarie 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi, au depistat pe D. Georgel, de 27 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Bucureşti, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa, au depistat pe C. Ion, de 43 de ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 06 februarie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ulmeni, au depistat pe O. Marian, de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere. pe DN31.

Riscul pentru siguranţa rutieră, reprezentat de încălcarea legii, a fost sancţionat de poliţişti, prin întocmirea de dosare penale.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor tentaţi să urce la volan, deşi nu sunt posesori de permise de conducere sau care se află sub influenţa alcoolului, că faptele constituie infracţiuni şi că riscă pedepse cu închisoarea.
Evenimente rutiere

În ziua de 06 februarie 2015, D. Constantin, de 68 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea pe raza localităţii o bicicletă, pe fondul neasigurării şi nesemnalizării schimbării direcţiei de deplasare, a fost accidentat de un autoturism condus S. Iulian, de 29 ani, din localitate, care circula în aceeaşi direcţie.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a biciclistului.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În dimineaţa de 07 februarie 2015, B. Costel, de 44 ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum acoperit cu zăpadă, a derapat, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de T. Costel, 26 ani, din municipiul Bucureşti
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unui pasager aflat în autoturism.
Ambii conducători auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

În după-amiaza de 07 februarie 2015, N. Aurel, de 20 ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 22 Decembrie din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, nu a adaptat viteza de deplasare la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat frontal în zidul unui imobil.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unui pasager aflat în autoturism.
Conducătorul auto este posesor de permis de conducere şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de circulaţie în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă atunci când sunt semnalate precipitaţii specifice sezonului rece!
Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil!
Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

Error