Olteniţa – urmărit, prins de poliţişti

politia 2Acţiuni ale poliţiştilor de la investigarea criminalităţii economice pentru combaterea contrabandei

La data de 25 februarie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au desfăşurat acţiuni de verificare a agenţilor economici, persoane juridice sau fizice, entru prevenirea încălcării prevederilor legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor, contrabanda sau oferirea spre vânzare de mărfuri contrafăcute.
Poliţiştii au verificat 12 societăţi comerciale şi au constatat 5 infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Au fost indisponibilizate bunuri (obiecte de îmbrăcăminte) în valoare de peste 2300 lei şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 3000 lei.


Olteniţa – urmărit, prins de poliţişti

Poliţiştii din Olteniţa au prins un bărbat urmărit, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, şi au reţinut pe un altul pentru favorizarea făptuitorului.
În continuarea investigaţiilor efectuate de poliţiştii din Olteniţa cu privire la o tentativă de spargere a unei societăţi comerciale din localitate, a fost prinsă, pe raza municipiului Bucureşti, persoana bănuită de comiterea faptei, Z. Cristian, de 33 ani, din Olteniţa. Acesta era urmărit naţional, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă.
Totodată ieri, poliţiştii au dispus măsura reţinerii şi faţă de A. Petre, de 27 ani, din Olteniţa, care l-ar fi ajutat pe primul să se sustragă cercetărilor şi executării măsurii preventive.

Cei doi bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti

La data de 25 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat pe DN 31, în localitatea Spanțov, un moped condus de D. Sorin, de 27 ani, din comuna Chiselet, care nu posedă de permis de conducere şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineaţa de 26 februarie 2016, poliţiştii l-au depistat pe M. Răzvan, de 37 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Griviţa, deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

În amele cazuri au fost demarate cecretări pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Error