Olteniţa / Ţone, despre viitoarea Casă de Cultură: „Lucrările vor începe anul viitor”

tone petrePrimarul Olteniţei, Petrică Ţone are şi un motiv de mare bucurie. Anul viitor vor demara lucrările de construire a Casei de Cultură, un proiect grandios pe care l-a gândit încă din timpul campaniei electorale.

R:Aveaţi în gând acel proiect privind construirea Casei de Cultură, ca să o denumim generic…
T:Această Casă de Cultură mi-a mâncat câţiva ani din viaţă.
Marţi s-au depus ultimele documente În ultimele două luni am dus o bătălie extrem de complicată cu Compania Națională pentru Investiţii şii cu Ministerul Dezvoltării Regionale. După ce avem avizată această lucrare o vom predăm CNI-ului. Asta înseamnă un plus pentru municipiul Otenița de 170 de miliarde.

R:Când vor demara lucrările?
T:Anul viitor. Se preia de către CNI şi când este gata ni se va da la cheie. Este o realizare incredibilă dar vreau să vă spun un lucru pe care acolo nu l-am spus niciodată. Indiferent cum, această Casă de Cultură se făcea. Că în loc s-o facem în 3 ani, am fi făcut-o în 6 sau 8 ani dar 100% se făcea pentru că oraşul nostru are neapărat nevoie de acest edificiu.
În interior se vor afla exponatele de la Muzeul Gumelniţa la demisol pe 800 de mp, ca suprafaţă desfăşurată. Avem exponate de o valoare arheologică extraordinară şi vom crea în interiorul acestei clădiri condiţii optime şi de etalare a exponatelor dar şi de conservare.
Tot în cadrul acestei clădiri vom avea Biblioteca Municipală. Fără discuţie că va fi şi o parte digitalizată pentru lecturarea cărţilor.

R:Ce noutăţi aveţi în legătură cu fostul Club Navol?
T:Un singur aspect aş mai vrea să scot în relief, e vorba despre copiii şi tinerii oraşului care, spre marea mea nemulţumire nu prea au unde să se manifeste. Această sală de şedinţe a primăriei Olteniţa am pus-o la dispoziţia tuturor elevilor din municipiul nostru, pentru spectacolele de sfârşit de an, etc. Nu are rezonanţa potrivită, nu are acustica potrivită, e construită pentru cu totul şi cu totul altceva dar este singura posibilitate.
Fac astfel o promisiune, în ziua când se semnează contractul cu CNI-ul că până acum suntem la faza de aprobare, de a doua zi încep negocierea pentru cumpărarea clubului Navol care trebuie să intre în proprietatea Primăriei şi circuitul cultural al Olteniţei. Nu ne strică două săli, două cinematografe pentru că la Casa de Cultură acea sală pentru spectacole va fi şi cinematograf 3 D.
Şi vom încerca să facem toate demersurile să achiziţionăm Clubul Navol, chiar dacă la interior este dărăpănat şi va necesita investiţie majoră, în 2-3 ani poate deveni o nestemată.sursa-arenamedia.ro

Error