Social

OLTENITA si CALARASI-Constatări la regimul rutier în acest weekend

 

În ziua de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au fost sesizați de jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Oltenița, cu privire la faptul că pe Bulevardul Republicii, din municipiul Oltenița, un bărbat conduce un  autoturism haotic și cu viteză .

La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție care au procedat la identificarea conducătorului auto.

Ca urmare a verificării în baza de date s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 39 de ani, din municipiul Oltenița, județul Călărași, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde în prezența medicului de gardă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor  de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În după-amiaza zilei de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au depistat pe Bulevardul Republicii, din municipiul Oltenița, județul Călărași, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Laguna, având termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie expirat.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

În dimineața zilei de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, pe strada  Locomotivei, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 28 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

 

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, la data de 22 iunie a.c., pe  șoseaua Călărași, din municipiul Oltenița, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Spanțov, județul Călărași.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.