Oltenita reprezinta Romania la mondialele de Informatica Aplicata (Infomatrix)

Oltenita reprezinta Romania la mondialele de Informatica Aplicata (Infomatrix)

 

Romania este plina de copii minunati si talentati care muncesc mult pentru performanta. Este si cazul oltenitenilor Bogdan Andrei Niculita si Dragos Costache, coordonati de prof. Adina Voicu.

“Am fost mereu o fire competitiva, orice domeniu nou reprezinta o provocare pentru mine si cred ca nimic nu este imposibil. Am mai fost coordonator al echipelor care au reprezentat Romania timp de 5 ani, asa ca stiu cum trebuie sa abordez aceasta competitie, intorcandu-ne de fiecare data cu medalii”, spune profesoara.

Acesti copii sunt exceptionali, la fel si cei care au dat o mana de ajutor echipei: George Tudor, Ariana Dinita, Alexandra Corcan, Andreea Preda.Tema pe care trebuie sa o abordam anul acesta este “Triumph over Adversity” si concuram impotriva unor echipe puternice precum Statele Unite, Franta, Mexic, Polonia, Africa de Sud si putem enumera alte zeci de tari. Proiectul presupune imaginatie, talent, stapanirea tuturor programelor de editare foto si video, cursivitate in limba engleza, ingeniozitate si o prezentare cat mai originala in fata juriului.

Finala va avea loc intre 27 aprilie-1 mai si avem nevoie de ajutor, de sponsorizari pentru crearea standului Romaniei si a portofoliilor pentru juriu, care sunt destul de costisitoare. Uneori se fac sponsorizari pentru evenimente  mult mai putin importante pentru ca toata lumea se asteapta sa ne ajute ministerul. Situatia nu sta chiar asa, probabil din lipsa de fonduri sau cine stie ce altceva. Asadar, rugam oamenii care ne pot ajuta sa o faca, iar voi, oltenitenii, ne puteti ajuta cu obiecte traditionale romanesti nereturnabile si dragute (de la farfurioare, canute, la marionete, obiecte cu Dracula, etc.). Vrem sa demonstram ca se poate face ceva si din bani putini si ca putem urca Romania din nou pe podium.”