OLTENIŢA – PROFESOR DE MATEMATICĂ, REŢINUT PENTRU LUARE DE MITĂ

Un profesor de matematică din Olteniţa, judeţul Călăraşi, a fost prins în flagrant de poliţiştii de investigarea fraudelor şi procurori în timp ce primea de la un elev, cu titlu de mită, o sumă de bani

În ziua de 28 mai a.c., ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigarea Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant pe N.G., de 59 ani, profesor la o instituţie de învăţământ din municipiul Olteniţa, în timp ce primea, cu titlu de mită, de la un elev suma de 100 lei, reprezentând a doua tranşă din cei 250 lei pretinşi pentru a nu-l lăsa corigent la matematică.

În urma flagrantului, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 ore a suspectului sub aspectul săvârşirii infracţiuni de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Acesta urmează să fie prezentat, la data de 29 mai a.c., în faţa magistraţilor Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Error