Olteniţa/ Ponta, creditat şi de adversari cu prima şansă la prezidenţiale

tone petreLiderul PSD Olteniţa, Petrică Ţone preferă să vorbească puţin şi să lase loc faptelor. Principalul adversar al PNL, admite că la Olteniţa, PSD şi Victor Ponta vor câştiga alegerile prezidenţiale.
La europarlamentarele din 25 mai, preşedintele PSD Olteniţa, Petrică Ţone a obţinut cu echipa sa un procent dezarmant pentru adversarii săi politici: 48%, deşi declara chiar pentru Arena că ţinta sa este de 35%. În linia partidului a sunat la vremea respectivă angajamentul primarului Ţone. Şi s-a ţinut de cuvânt. PSD a obţinut un procent ameţitor pentru toată lumea.
La prezidenţiale, Ţone tace şi face cât trebuie. „Acum mă angajez la 40% iar ce e peste, e perfect. E binevenit ca bonus, să zic aşa” spunea deunăzi Ţone. Nu e vorba de modestie ci de responsabilitate.
Forţa PSD-ului din Olteniţa, condus cu mână de profesionist de Petrică Ţone e recunoscută şi de adversarii săi politici tradiţionali. „Greu la Olteniţa să dau un pronostic. PSD va câştiga, la Olteniţa. Dacă ne apropiem de PSD, ei să aibă un 57-58% şi noi să avem 42-43%, e bine” a recunoscut miercuri, liderul PNL Răducu Filipescu, într-o conferinţă de presă.

big_raducu_filipescu,_presedinte_cj_calarasi„Nu avem un lider cu care să ieşim şi la Primărie”
Referindu-se la situaţia partidului de la Olteniţa, Răducu Filipescu a trecut în revistă şi resursele umane de care dispune partidul pentru localele din 2016. Filipescu spune că “Ţone e de bătut însă… deocamdată nu a fost identificat nici măcar „liderul” care să se bată cu şanse reale pentru fotoliul de primar. „Nu l-am identificat, tocmai asta e problema. Nu avem încă un lider cu care să ieşim la Primărie în 2016. Acum sunt 3-4 băieţi dar să vedem care. Pironea nu-şi mai doreşte. A devenit consilier independent şi cred că vrea să renunţe la politică. Are afacerile lui, treaba lui. Domnul Milescu e incompatibil dar el e incompatibil şi cu politica. Domnul Cercel? Foarte bine, dacă se situează pe o poziţie bună, n-am nimic împotrivă. Dar eu zic că acolo avem nevoie de un băiat mai tânăr, în jur de 40 de ani. Dacă am putea găsi unul… Cercel e un om valabil, dar e totuşi mai în vârstă. Căpraru nu se bagă. Oricum pentru politică trebuie să ai şi aplecare. Dacă nu-ţi place e greu să împingi pe cineva de la spate. Şi mai ales la Primărie” a spus Filipescu.
Una peste alta, PSD şi Victor Ponta mizează la Olteniţa pe o echipă solidă, închegată, cu o expertiză în alegeri dovedită care se bucură de un lider incontestabil. E vorba, desigur, de Petrică Ţone. sursa-arenamedia.ro

Error