OLTENITA-Poliţiştii rutieri desfăşoară astăzi o acţiune cu efective mărite, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic

politia ritiera 3Poliţiştii rutieri desfăşoară astăzi o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Olteniţa, pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic

Siguranţa rutieră constituie o prioritate pentru poliţişti, astfel că zilnic sunt desfăşurate acţiuni care vizează salvarea de vieţi omeneşti şi consolidarea climatului de ordine publică.

Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, la data de 25 noiembrie 2015, în intervalul orar 09,00 – 15,00, poliţiştii tuturor formaţiunilor rutiere din judeţ, vor participa la o acţiune, pe raza municipiului Olteniţa, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic.

Poliţiştii rutieri vor efectua activităţi de fluidizare a traficului rutier, pe raza municipiului Olteniţa, de prevenire a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, activităţi de identificare şi sancţionare a celor care încalcă prevederile legislaţiei incidente.

Prin prezenţa efectivă în trafic, poliţiştii rutieri urmăresc reducerea riscului de producere de accidente şi conştientizarea populaţiei asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie de către fiecare categorie de participanţi la trafic.

Poliţia ALEGE VIAŢA!
Conduceţi prudent pe timp de ploaie! Recomandări:

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, în condiţiile unui carosabil umed, ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultimele ore, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic.
Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Error