OLTENITA INTRA IN RANDUL LUMII–accidente si infractiuni rutiere in lant in ultimile zile !CAUZA–ALCOOLUL, BATA-L SA-L BATA !

În după-amiaza de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 1415, pe bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Olteniţa, C. Cristian, de 28 ani, din comuna Giarmata, judeţul Timiş, acre conducea un autoturism marca Daewoo, a surprins şi accidentat uşor pe T. Floarea, de 78 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure şi prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

– În seara de 24 noiembrie a.c., poliţiştii au identificat pe A. Marian, de 46 ani, din Bucureşti, care a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe bulevardul Tineretului, din municipiul Olteniţa, şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat), a avariat un autovehicul parcat.

 

– În seara de 24 noiembrie a.c., poliţiştii au depistat pe G. Ion, de 59 ani, din Olteniţa, care a condus un autoturism marca Daewoo, pe bulevardul Tineretului, şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat), a avariat un autoturism parcat.

 

– În seara de 24 noiembrie a.c., ora 18,30, pe raza municipiului Olteniţa, poliţiştii au identificat pe B. Costel, de 30 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Dacia 1310, având o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni pentru care OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede pedepse cu închisoarea de până la 5 ani.

 

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă, pentru participanţii la trafic, conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau care nu posedă permise de conducere!

Acţiunile pentru combaterea acestor abateri sunt în plină desfăşurare pe toate drumurile publice din judeţul Călăraşi, urmând să fie dispuse toate măsurile prevăzute de legislaţia rutieră!

 

Error