PublicitateSocial

Oficial: Salariile din invatamant cresc cu 15%. De cand se aplica majorarea si cine poate beneficia de ea

portalnvatamantIn sfarsit, cadrele didactice obtin majorarea salariala pe care au solicitat-o. Ministrul Educatiei a anuntat, in urma intalnirii cu sindicalistii, ca salariile personalului din invatamant vor creste cu 15% din data de 1 decembrie.

De majorarea salariala vor beneficia 304.000 de persoane, atat cadre didactice, cat si personal auxiliar.

“Am convenit ca dupa ce s-au acordat cresteri salariale de 10 la suta pentru personalul didactic si didactic auxiliar, 5 la suta in martie si 5 la suta in septembrie, dupa ce s-au acordat cresteri de 12 la suta pentru personalul nedidactic, in luna august, sa se mai acorde in acest an, incepand cu 1 decembrie, o crestere de 15 la suta pentru tot personalul din invatamant – didactic, didactic auxiliar si nedidactic”, a declarat luni ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

La ultimele negocieri, reprezentantii Guvernului si ai Ministerului Educatiei au promis sindicalistilor majorari salariale in invatamant de cel putin 10%, suplimentar fata de cele doua majorari aplicate deja in anul 2015.

Cel mai probabil, profesorii vor primi salarii mai mari din luna decembrie 2015, inainte de intrarea in vigoare a legii salarizarii personalului platit din fonduri publice.

Ministrul Educatiei a mai anuntat ca, prin intermediul unui raport semnat de Guvern cu sindicatele din Educatie, in urmatorii 3 ani salariile profesorilor vor fi majorate in total cu 30%, majorarile facandu-se treptat, cu cate 5% din salariul de baza.

Primele doua majorari salariale ale profesorilor au fost deja inregistrate – mai intai in martie 2015 si apoi in septembrie 2015, iar urmatoarele sunt programate astfel:MAI MULTE AMANUNTE-AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/oficial:-salariile-din-invatamant-cresc-cu-15procente-de-cand-se-aplica-majorarea-si-cine-poate-beneficia-de-ea-5437.html