Oficial, o nouă zi liberă pentru părinţi!

copiiLegea nr. 91/2014 a intrat in vigoare iar prevederile se aplica din data de 6 iulie 2014. Conform legii, parintii/ reprezentantii legali ai copiilor vor beneficia de o zi lucratoare libera pentru ingrijirea sanatatii copiilor.

Cum procedeaza parintii care doresc sa beneficieze de aceasta zi libera?

Cu 15 zile lucratoare inainte de vizita la medic, unul dintre parintii copilului va depune o cerere prin care solicita ziua libera in vederea ingrijirii sanatatii copilului.

Alaturi de cerere se depune si o declaratia pe proprie raspundere, care sa ateste ca celalalt parinte nu a cerut si nici nu va cere o astfel de zi libera in acelasi an.

Daca ambii parinti solicita zi libera in acelasi an, li se va interzice dreptul de amai beneficia de prevederile acestei legi.

Cum procedeaza familiile cu doi copii? Se impun aceleasi reguli, cu mentiunea ca se va acorda tot o zi libera, ca in cazul familiilor cu un singur copil.

Pentru familiile cu 3 sau mai multi copii, se vor acorda doua zile libere pe an, consecutive sau separate, la decizia angajatorului.CITITI MAI MULTE–AICI !

Error