OANA MIZIL-Fost Lider PSD Călăraşi, condamnat la închisoare

OANA MIZILUnul din foștii parlamentari ai PSD a fost astăzi condamnat la închisoare cu suspendare.

Fostul deputat PSD, Oana Mizil, a fost marți condamnată la trei ani cu suspendare. Decizia poate să fie atacată cu apel în termen de 10 zile.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzată că, din mai 2009 până în septembrie 2011, şi-a angajat mama la biroul său parlamentar, aceasta obţinând venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au dispus, în 24 septembrie 2013, trimiterea în judecată a deputatului Oana Niculescu Mizil Ştefănescu, dosarul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, deputatul Oana Niculescu Mizil Ştefănescu a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul instanţei supreme, pentru conflict de interese.

Dacă condamnarea rămâne definitivă, Oana Mizil va intra în serviciul de probațiune.

Oana Mizil a fost președinte al Organizației Județene Călărași a PSD în perioada 2010-2012.SURSA-OBIECTIV DE CALARASI.RO

Error