Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița (jud. Călărași)-anunță derularea workshopului:„Perspective 3D asupra preistoriei. Atelier de fotogrametrie și restaurare muzeală”

afis AFCN_RGB-p1a1lqa6cr1apd10oap4v1d023hqMuzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița (jud. Călărași), în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Asociația pentru Dezvoltare Urbană, cu ocazia derulării proiectului „Perspective 3D asupra preistoriei. Patrimoniul Muzeului Civilizației Gumelnița în lumina noilor tehnologii ale informației”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, anunță derularea workshopului:
„Perspective 3D asupra preistoriei. Atelier de fotogrametrie și restaurare muzeală”
Evenimentul pune în valoare tehnica conservării și documentării prin digitizare (fotogrammetrie și modelare 3D) a unor bunuri din colecția arheologică preistorică a Muzeului Civilizației Gumelnița și educarea tinerilor din liceele „Nicolae Bălcescu” și „Neagoe Basarab” din orașul Oltenița în sensul implicării active și concrete în procesul de conservare și valorificare a patrimoniului cultural național.
Elevii vor fi instruiți în utilizarea tehnicilor și metodelor fotogrametrice precum și în tehnicile clasice ale conservării și restaurării de obiecte, cu scopul implicării lor ulterioare în activitățile de conservarea a patrimoniului arheologic al Muzeului.
Prin metoda de digitizare 3D a obiectelor muzeale dorim să evidențiem o nouă soluție viabilă și modernă de conservare și valorificare pe o perioada nelimitată a patrimoniului cultural.

Acțiunea se va desfășura în perioada 20 octombrie 2015 între orele 10:00 – 12:00 în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Oltenița.
Contact
Theodor Zavalaș – manager Muzeul Civilizației Gumelnița (muzeulcivilizatieigumelnita@yahoo.com)

Echipa:
Bogdan Șandric – coordonator proiect (bogdan.sandric@cimec.ro)
Viorica Gureșoae – restaurator
Oana Borlean
Adriana Vâlcu
Iuliana Damian
Dan Patzelt

Error