SocialVideo

MINIVACANŢA DE 1 DECEMBRIE, ÎN SIGURANŢĂ

 

filtru-control-politie-iarna-nw2Poliţiştii din Călăraşi se vor afla la datorie în perioada minivacanţei de 1 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
Alături de cei 116 poliţişti din dispozitivul curent, care vor acţiona în medie zilnic, în această perioadă, sunt pregătite să intervină suplimentar alte 65 de efective de poliţie de ordine publică, de la poliţia rutieră şi de la alte strucuturi din cadrul Inspectorului de Poliţie Judeţean Călăraşi, fiind asigurate şi rezerve de intervenţie.
Misiunea acestora este de prevenire şi combatere a evenimentelor care ar putea aduce atingere climatului de siguranţă a cetăţenilor, de intervenţie promptă ori de câte ori sunt sesizate fapte antisociale.
De asemenea, pe drumurile publice vor fi desfăşurate acţiuni de fluidizare a traficului rutier, de reducere a riscului rutier, prin depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă limitele legale de viteză, conduc sub influenţa alcoolului sau comit alte abateri care ar putea afecta siguranţa participanţilor la trafic.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Pentru a petrece în siguranţă aceste zile libere, în localităţile de domiciliu sau dacă alegeţi să plecaţi în călătorie, poliţiştii recomandă:
– Atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!
– Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
– Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

– Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor autovehiculelor, efectuând orice manevră doar după o temeinică asigurare!
– Evitaţi efectuarea depăşirilor în locurile cu vizibilitate redusă!
– Respectaţi regimul legal de viteză!
– Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum şi măriţi distanţa între autovehicule atunci când circulaţi pe tronsoane cu trafic intens!
– Alegeţi cu grijă traseul pe care îl veţi urma dacă plecaţi în călătorie şi interesaţi-vă din timp despre starea vremii şi a drumurilor!
– Nu conduceţi în nicio situaţie după ce aţi consumat alcool!