Social

Ministrul Educatiei: “Nu vor fi inghetate angajarile in Educatie”

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a dat asigurari ca nu vor fi inghetate angajarile nici in sistemul de Educatie, nici in cel de Sanatate.

“Inghetarea angajarilor la stat nu vizeaza nici Educatia, nici Sanatatea. Prin memorandum intern, si in Educatie, si in Sanatate, si in orice alt serviciu, in orice alta institutie se pot face angajari, doar ca este un comitet interministerial care decide lucrul acesta. (…) Sunt controlate, daca putem spune asa (angajarile — n.r.). si noi vom veni cu un memorandum pentru ca vor fi profesori care pleaca in timpul anului scolar, se pensioneaza”, a declarat Liviu Pop la Antena 3.  sursa—-https://www.portalinvatamant.ro/articole/anul-scolar-2013-2014-17/ministrul-educatiei-nu-vor-fi-inghetate-angajarile-in-educatie-7258.html?utm_source=legislatiamuncii-21072017&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067

Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane

Vezi detalii

Excel pentru elevi
Excel pentru elevi

Vezi detalii

Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a

Vezi detalii

Intrebat daca exista un deficit de personal in sistemul de Educatie, Liviu Pop a raspuns ca da.
“Avem profesori necalificati in sistemul de invatamant, unul dintre obiectivele Guvernului este acela de a nu mai avea profesori necalificati la clasa. (…) Avem 280 de mii profesori efectiv, 330 de mii angajati. (…) Nici in Educatie, nici in Sanatate, nici intr-un alt domeniu unde se justifica crearea unor posturi, nu vor fi inghetate angajarile. Va fi un memorandum in Guvern, aprobare speciala pe zona respectiva, explicat de ce se face chestiunea aceasta (…). In fata clasei trebuie sa ai profesor, la capul pacientului trebuie sa ai medic”, a spus Liviu Pop.