PublicitateSocial

Ministrul Educatiei lanseaza in 2016 un master didactic: cum pot profesorii sa beneficieze de granturi

ciocan-salarizare_5867Din anul scolar 2016-2017 va fi lansat un master didatic in mai multe universitati din tara, cu scopul pregatirii cadrelor didactice care urmeaza sa intre in sistem, a anuntat ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

“Avem in vedere ca in toamna aceasta sa lansam un master didactic in mai multe universitati din Romania. Vom folosi fonduri europene pentru acest lucru si pentru predictibilitate pentru ca sper ca programul sa fie pe sapte ani.

Este vorba de a pregati intrarile in sistem dar cu siguranta trebuie sa avem mare grija de oamenii care sunt in sistem si va asigur ca in proiectul acesta mare, resursele acestea vor fi major orientate si spre cei care sunt in sistem si pentru care doar putin trebuie sa adaugam ca sa fie stimulati si sa isi arate performanta”, a declarat Adrian Curaj la postul tv Digi 24.

Resursele pentru organizarea cursurilor vor fi asigurate din fonduri europene, a anuntat ministrul Educatiei.

“Vor fi 1.000 de granturi pentru 1.000 de scoli astfel incat eu ma astept undeva intre 5 si 10.000 de profesori sa fie stimulati sa inoveze in modul in care livreaza curriculum”, a punctat Adrian Curaj.

Ministrul Educatiei a precizat ca vor exista granturi, iar profesorii implicati in proiecte pot fi platiti suplimentar din fonduri europene.MAI  MULTE-AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/diverse-31/ministrul-educatiei-lanseaza-in-2016-un-master-didactic:-cum-pot-profesorii-sa-beneficieze-de-granturi-5867.html

Teste rezolvate pentru  cls. a VI-a matematica si stiintele naturii
Teste rezolvate pentru cls. a VI-a matematica si stiintele naturii

Vezi detalii

Memoratorul de teorie literara
Memoratorul de teorie literara

Vezi detalii

Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane
Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane

Vezi detalii