Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a declansat procesul de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, pentru anul scolar 2016-2017.

manuale-gratuite-liceu_6390Vesti bune pentru elevii aflati in clasele terminale din invatamantul liceal: de anul viitor vor primi manuale gratuite.

Incepand cu anul scolar 2016-2017, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice isi asuma responsabilitatea de a asigura manuale scolare gratuite pentru clasele a XI-a si a XII-a. Pana in acst moment, de manuale gratuite beneficiau elevii pana la clasa a X-a inclusiv, colegii lor din clasele a XI-a – a XII-a fiind nevoit sa si le achizitioneze din fonduri proprii.

Anul trecut Ministerul Educatiei a incercat sa deconteze o parte din suma alocata de elevi pentru achizitionarea manualelor, insa banii nu erau suficienti. In plus, cei mai multi dintre copii nu puteau dovedi achizitia, neavand bon fiscal, deoarece obisnuiau sa isi cumpere cartile de la colegii mai mari.

Demersurile pentru asigurarea manualelor scolare pentru ciclul superior al liceului vor fi intreprinse de fiecare inspectorat scolar judetean/ISMB si de unitatile de invatamant, in urma unei selectii realizate de cadrele didactice.

Prin urmare, pentru derularea in bune conditii a procesului de asigurare a manualelor scolare pentru clasele a XI-a si a XII-a, pana la debutul anului scolar 2016-2017, vor fi parcurse urmatoarele trei etape:

– pana la data de 20 mai 2016, editurile vor transmite Centrului National de Evaluare si Examinare un document scris prin care sa-si exprime interesul privind ofertarea de manuale scolare si lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a si a XII-a

– pana la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite tuturor unitatilor de invatamant care scolarizeaza ciclul superior al liceului cate un exemplar din manualele scolare pe care le pot oferta si care sunt cuprinse in Catalogul manualelor scolare din in invatamantul preuniversitar

Memoratoare gramatica si teorie literara
Memoratoare gramatica si teorie literara

Vezi detalii

Suportul ergonomic pentru spate
Suportul ergonomic pentru spate

Vezi detalii

PC Simplu si eficient
PC Simplu si eficient

Vezi detalii

– in perioada 16 mai – 10 iunie, profesorii din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, in baza liberei initiative profesionale acele manuale scolare din Catalogul manualelor scolare, propuse spre ofertare de catre edituri, in vederea utilizarii in procesul didactic in anul scolar 2016-2017.

Pe baza necesarului rezultat in urma selectiei operate de cadrele didactice, Ministerul Educatiei va incheia contracte de achizitie si difuzare a manualelor pentru clasele a XI-a si a XII-a cu fiecare editura in parte.SURSA-https://www.portalinvatamant.ro/articole/stiri-liceu-9/manuale-gratuite-din-septembrie-2016-pentru-elevii-claselor-a-xi-a-si-a-xii-a-6390.html

Error