Miercuri, 30 aprilie, în intervalul 17.00-20.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa -Invitație la atelier de lucru: Networking – Relații, Oportunități, Resurse Utile
Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița (https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita) vă invită la un atelier inedit despre importanța creării și mențineri unei rețele deschise de legături pentru identificarea oportunițăților de afaceri, de dezvoltare profesională și personală, precum și a resurselor utile oricărui demers onest și orientat către crearea de plus valoare individuală și comunitară.
În economia închisă a regimului comunist, PCR-ul (Pile, Cunoștințe, Relații) personal făcea diferența, pentru unii însemnând o strategie disperată de supraviețuire, pentru alții o cale de ascensiune socială, economică sau politică. În economia de piață a regimului capitalist, afacerile, inițiativele civice și comunitare, proiectele personale, toate acțiunile bine-intenționate presupun coagularea unor forțe, pe sistemul RORU – Relații, Oportunități, Resurse Utile. La nivel declarativ, opinia generală este defavorabilă acestui sistem, și poate pe bună dreptate, dacă luăm în considerare moștenirea comunistă. Pragmatic și privită realitatea în față, exemplele de succes și de bună practică, atât cele din România recentă, cât și modul de lucru capitalist occidental cu al său bogat bagaj istoric, ne demonstrează că este în natura umană să relaționăm având drept scop maximizarea beneficiilor cu reducerea la minimum a efortului depus. Nu le putem ști pe toate, nu le putem face pe toate, nu le putem avea pe toate, dar ceea ce putem face este să relaționăm, să identificăm oportunități și să atragem resurse utile.
Miercuri, 30 aprilie, în intervalul 17.00-20.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa (birou parlamentar teritorial), avem 3 ore de atelier în care să privim din altă perspectivă RORU și să modelăm comportamente de succes.
Recomandăm participanților să fie pregătiți cu o idee de proiect care a luat o minimă formă (Cine, Ce, De ce, Pentru ce), un proiect personal deja demarat sau unul din care deja fac parte. Cu fiecare persoană întâlnită, pe sistemul RORU, șansele de reușită sporesc și pași concreți se fac spre succes. Calea spre succes presupune atât efort, dar mai degrabă iscusință. Cel isteț, răzbește.