RADIO TV OLTENITA
Social

MARTISORUL-sarbatorit de copii scolilor din CHIRNOGI !

Din nou  localitatea Chirnogi iese in evidenta ,astazi in zi de sarbatoare Martisorul ,zi calda si placuta vestitoare cu adevarat a primaverii ,localitatea  Chirnogi prin copii   celor doua  scolii au intampinat  frumos  venirea primaverii cea atat de asteptata anul acesta : prin cantec,poezie si dans. Acesti minunati copii au pregatit indrumati de cadre  didactice  destoinice ale  scolilor conduse de dl director Pana Stelian(cel care a si deschis  printr-un cuvant de bun venit manifestarea ),si d-ra director Vasile Monica, un frumos  program artistic  de  ziua Martisorului . Au avut oaspeti de seama prin implicarea  domnului primar ing Irinel Roman ce a facilitat si a primit cu bratele deschise un grup de copii minunati,frumosi talentati de la liceul de coregrafie Floria Capsali din Bucuresti . Acesti  copii deosebiti  au prezentat un program de balet de inalta  clasa (vals,rapsodia lui Enescu ,dans romanesc ,diferite solo-uri ale micilor balerine ). Au incantat si au  uimit publicul  fiind rasplatiti cu aplauze calduroase .

         Oaspetii au fost intampinati  de  copii de la scoala nr 1 traditional cu paine si sare ,iar la sfarsitul programului  dl primar Roman i-a felicitat si totodata  a prezentat   importanta  acestui liceu in cultura romana oferind diplome scolii de coregrafie Floria Capsali (elevilor  acestei prestigioase  unitati de invatamant ) si  doamnei profesor indrumator Daniela Tebeica ,o profesionista care alaturi de  conducerea liceului Floria Capsali din Bucuresti  realizeaza momente culturale deosebite . citez din  discursul d-lui primar :,,Poate sunteti surprinsi ce este cu aceasta vizita   a  acestor minunati copii din Bucuresti insotiti de prestigioase cadre  didactice ale liceului Floria Capsali ,dar asa cum am mai promis   ma voi ocupa in acest al doilea mandat de primar  foarte serios de activitatea culturala .Multumesc  foarte mult  conducerii ,profesorilor,parintilor dar in mod deosebit acestor minunati copii ce   au avut buna placere si totodata bunavointa de a ne vizita si  a desfasura  in  aceasta sala   o activitate artistica  ce  ne-am dori sa fie imbratisata si de potentiale talente  ale copiilor din Chirnogi. Am sa va spun pentru cine  nu cunoaste  cine a fost Floria Capsali  al carui nume stralucit in arta si cultura romaneasca il poarta cu cinste acest liceu de coregrafie din Bucuresti: Floria Capsali a studiat conservatorul la Bucuresti  studiind baletul la Paris timp de 9 ani apoi  astudiat istoria artei la Sorbona ,a infiintat prima scoala de balet romaneasca, a fost directorul Operei Romane  a colaborat cu Rapsodia Romana.  A avut ca elevi straluciti pe Gabriel Popescu cel mai mare balerin roman ,pe Oleg Danovschi si multe nume rasunatoare….  “,la  pronuntarea numelui liceului si al marelui Oleg Danovschi de catre dl primar copii de la la Bucuresti au aplaudat in semn de respect si omagiu   punctarea dacestor doua  nume de exceptie.  Copii scolii gimnaziale nr 1 indrumati de cadre  didactice  (Popa Luminita , Podocea Gabriela ,Stefan Margareta ,  Catrina Liliana ,Cretu Mariana  si altii) au oferit oaspetilor  de la Bucuresti frumoase  martisoare  lucrate manual de catre elevi-un gest de la inima la inima . Au fost prezenti alaturi de primarul si viceprimarul localitatii si consilieri locali   dl.Stefan Ion si dl Stanila Constantin ,preotii Postolea Adrian si Ionita Dumitru ,cadre didactice din cele doua  scolii ale localitatii  ,numerosi parinti si elevi .
 Manifestarea a fost  un succes  fiind un schimb cultural  foarte placut si asa cum remarca  dl director al scolii gimnaziale nr 1 citez: ,,poate cea mai reusita  manifestare scolara de cand exista aceasta sala de sport “. Speram in manifestari  mai ample si mai rasunatoare ,asa cum cei din Chirnogi ne-au obisnuit  in anii  trecuti.  Le dorim  spor si mult succes