Mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ au fost schimbaţi / Vezi care sunt aceştia

INSPECTORATUL SCOARAR CALARASIÎnainte cu două săptămâni de începerea noului an şcolar, mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ călărăşene au fost schimbaţi din funcţie. Unii directori şi-au dat demisia, alţii ies la pensie, iar alţii au fost schimbaţi prin decizia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi pentru management defectuos.
Directorii şi directorii adjuncţi care conduc şcolile din judeţul nostru au fost instalaţi pe post cu mandate de numire, neavând concurs şi asta pentru că Ministerul Educaţiei nu a mai organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi de foarte mult timp.
Cu toate că au existat discuţii la nivelul Ministerului Educaţiei cu privire la organizarea concursurilor în acest an şi deşi anul acesta a apărut şi ordonanţă de urgenţă privind organizarea concusurilor, testările nu s-au desfăşurat. Menţinerea pe post a directorilor şi directorilor adjuncţi din şcolile călărăşene a rămas, astfel, la latitudinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.
Potrivit datelor furnizate de Steluţa Caraion, inspector general şcolar al ISJ Călăraşi, s-a procedat la următoarele schimbări făcute încă din data de 4 august 2014, pe 28 şi 29 august fiind emise deciziile.
– Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” – prin demisia domnului Marinache a fost numită Eufrosina Amza.
– Colegiul „Ştefan Bănulescu” – director adjunct Raluca Caraion înlocuită cu Ioana Barbu.
– Şcoala Gimanzială „Mircea Vodă” – director Nicolae Filip înlocuit cu Alina Daniela Stanciu.
– Şcoala Nr. 11 „Tudor Vladimirescu” – director adjunct Daniela Dumitru înlocuită cu Otilia Mărgărit.
– Liceul „Matei Basarab” Mănăstirea – director Ioana Mladin înlocuită cu Anda Anciu.
– Şcoala Gimnazială Ştefan – Vodă – directorul Florenţa Dincă înlocuită cu Oana Maria Rusten.
– Şcoala Gimnazială Vasilaţi – în locul directorului Nicolae Zota a fost numită Mihaela Stoica.
– Şcoala Gimnazială Independenţa – director Aurelia Simion înlocuită cu Aurelia Vasile.
– Şcoala Gimnazială Radu Vodă – director Andrei Bena înlocuit cu Aurelia Dobre.
– Şcoala Gimnazială Belciugatele – director Daniela Vârlan înlocuită cu Mariana Anghel.
– Liceul Tehnologic Grădiştea – director Gabriel Trifan înlocuit cu George Grosu.
– Şcoala Gimnazială Şoldanu – director Alexandru Botea înlocuit cu Florica Ciobanu.
– Şcoala Gimnazială Dorm Mărunt – director Cristina Paidel înlocuită cu Mariana Stan.
– Grădiniţa „Aricel” – director Georgeta Olteanu înlocuită cu Daniela Cojocaru.
– Grădiniţa nr.10 – director Monica Cangea înlocuită cu Liane Stan.
Scimbări nu s-a făcut numai în rândul directorilor de şcoli ci şi unii inspectori şcolari au fost înlocuiţi şi anume: la disciplina istorie, în locul Magdalenei Tuţă a fost numit Ion Dorobaţu, la geografie, în locul Mari Elenei Belciu a fost numită Mariana Benea, pentru învăţământul primar în locul Lilianei Gingaşu a fost numită Melania Vulpoiu, la disciplina limbi moderne Dorina Jelescu a fost înlocuită de Corina Diaconu, iar la fizică, în locul lui Cosntantin Croitoru a fost numită Silvia Toza.
În plus, faţă de aceste schimbări, au mai fost create două posturi de inspectori şcolari, un post pentru disciplina minorităţi şi învăţământ special unde a fost numită Corina Daniela Magearu şi o jumătate de normă pentru postul de inspector pentru arte, locul fiind ocupat de Bica Simion.
Decizie de numire a fost făcută şi pentru postul de director al Palatului Copiilor Călăraşi, întrucât locul devenise vacant, prin detaşarea Elenei Mihăilescu. Noua funcţie este ocupată de Lavinia Vasile, numită pentru o perioadă de un an de zile.
În ceea ce priveşte poziţia postului de director al Casei Corpului Didactic, funcţia este ocupată tot de Camelia Croitoru, dânsa primind o nouă decizie direct din partea Ministerului Educaţiei, urmând să îşi continue activitatea de director pentru încă un an de zile.SURSA-http://obiectiv-online.ro/?p=19801

Error