Politic

MAE, reacţie la cazul marinarului român RĂPIT în Nigeria: Celulă de criză cerută de Meleşcanu

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berna și Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elvețian, transmite MAE, printr-un comunicat.

Reprezentanții celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din informațiile obținute de la autoritățile elvețiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpiți se află și un cetățean român.

Ambasada României la Berna menține legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elvețian, iar Ambasada României la Abuja cu autoritățile nigeriene competente pentru alte informații de interes în vederea soluționării cazului.MAI MULTE AICI-http://www.expresspress.ro/mae-reactie-la-cazul-marinarului-roman-rapit-in-nigeria-celula-de-criza-ceruta-de-melescanu/