Social

Lotul sportiv al I.S.U. Călăraşi a participat în judeţul Iaşi la faza naţională a Concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă,in perioada 23 – 25 august 2017

Buletin informativ

 

 

 

Pompierii călărăşeni au urcat din nou pe podium ocupând locul al treilea

 

 

În perioada 23 – 25 august 2017, I.G.S.U. şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iași au organizat faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – ediţia 2017, la această etapă participând cele mai bune 12 loturi sportive ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.

Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.

 

 

Pompierii militari din Călăraşi au avut pregătirea, ambiţia şi tăria de caracter de a câştiga de șapte ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat.

 

În anul 2000 pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 și 2015 au fost tot acolo, respirând aerul tare al învingătorilor.

Lotul sportiv al pompierilor din Călăraşi a obţinut de asemenea poziţii onorante şi în anii precedenţi, locul doi în anul 2012, 2013,2016 şi locul trei în anul 2014.

Clasamentul general al finalei Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Profesioniste pentru situații de urgență din România: locul  1 – I.S.U. Iași, , locul 2 – I.S.U. Bihor, locul 3 –  I.S.U. Călărași.

 

Rezultatele celor 4 probe ale compwetiţiei  au fost următoarele:

Prima zi a concursurilor – 23 august 2017
După desfășurarea probei “Scara de fereastră” din prima zi a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, primele trei locuri au fost ocupate de reprezentanții următoarelor inspectorate:
La clasamentul individual:
Locul I : Plt.adj. Stoiciu Ionuț – ISU Călărași;
Locul II : Plt. maj.Pavel Cezar Bogdan – ISU Iași;
Locul III : Plt.Oprea Gabriel – ISU Sibiu.
La clasamentul general:
Locul I: echipajul ISU Bacău;
Locul II: echipajul ISU Iași;
Locul III: : echipajul ISU Călărași.

A doua zi a concursurilor – 24 august 2017
”Pista cu obstacole pe 100 m”, primele trei locuri fiind ocupate de:
Locul I – ISU Călarași;
Locul II – ISU Iași;
Locul III- ISU București-Ilfov.

”Ștafeta 4 x100 m”, unde cei mai rapizi s-au dovedit a fi reprezentanții următoarelor inspectorate:
Locul I – ISU Bihor;
Locul II – ISU Iasi;
Locul III – ISU Sibiu.

În afara competiției, dar cu rezultate deosebite, și-au demonstrat aptitudinile și echipajele câștigătoare ale etapei naționale a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență de anul acesta, respectiv: SPSU Fireproof Team Ploiești și SVSU Lespezi.

A treia zi a concursurilor – 25 august 2017
Realizarea dispozitivului de intervenție
Locul I BIHOR
Locul II IASI
Locul III BACAU

 

A fost o luptă aprigă pentru ocuparea podiumului. Sutimi de secundă au făcut diferența. Felicitări tuturor competitorilor! Cinste pompierilor călărăşeni pentru ambiția cu care au concurat!