Lehliu – Gară – bănuiţi de sustragerea de cablu telefonic, în valoare de peste 11.000 lei, reţinuţi de poliţişti

furt cablu telefonicLa data de 4 noiembrie 2014, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Graă au depistat trei bărbaţi care transportau materiale neferoase, provenite de la cablurile telefonice.
E. Anghel, de 46 ani, A. Marian, de 21 ani, ambii din comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi, şi G. Marius, de 24 ani, din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov, au fost prinşi în timp ce transportau peste 40 kg de manta de plumb, în formă cilindrică, şi 8,40 kg sârmă de cupru, materiale care provin de la cabluri din reţeaua de telefonie fixă.
Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul nopţii de 3/4 noiembrie 2014, au săpat de-a lungul drumului naţional 3, între localităţile Plevna şi Mihai Viteazul, şi au scos cablurile telefonice subterane, pe care urmau să-l comercializeze la un centru de colectare a deşeurilor metalice, din oraşul Lehliu Gară.
Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au constatat că, în perioada 20 octombrie – 4 noiembrie 2014, au fost sustraşi 153 m liniari de cablu telefonic din reţeaua de telefonie, poziţionat subteran între localităţile Plevna – Mihail Viteazul, fiind produs un prejudiciu de aproximativ 11.500 lei.
Persoanele bănuite, E. Anghel şi A. Marin, au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul infracţiunii de furt calificat.
Cei doi bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunere de arestare preventivă.

Error