Politic

Laurentiu State: Vreau să spun clar şi răspicat că nu au calitatea de membri ALDE!

Vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a făcut recent un anunţ şocant dezvăluind că Virgil Dumbravă şi Gabi Şişman care şi-au făcut simţită prezenţa în partid chiar în toiul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, nu sunt de fapt membri ALDE. Ba mai mult despre cel de-al doilea a manţionat că ar fi de vreo 5 ani pesedist cu acte în regulă. „Ni s-a dat impresia că ni se alătură şi domnii Dumbravă şi Şişman. Dumnealor au venit pe considerente pe care nu le-am înţeles nici până în ziua de azi. Au spus că ni se alătură sub aspectul coordonării, în comunele adiacente municipiului Călăraşi.” a spus într-o conferinţă de presă susţinută recent State care a continuat „Vreau să vă spun clar şi răspicat că nici domnul Şişman şi nici domnul Dumbravă nu au calitatea de membru ALDE.”

Liderul interimar al organizaţiei municipale ALDE Călăraşi, Mihai Vătafu pretinde chiar că cei doi ar fi indus în eroare conducerea centrală a partidului adăugând „Ei au fost la Bucureşti spunând că se alătură acestei echipe. Eu consider că a fost o diversiune această deplasare a lor la Bucureşti. Conducerea centrală nu ştia că au fost excluşi, că nu-i doreşte organizaţia judeţeană ALDE Călăraşi. Au venit, s-au aşezat la masă, l-au înconjurat pe domnul Tăriceanu şi mai departe…”

Cereri de adeziune false?

Gabi Şişman a devenit membru ALDE în baza Cererii de Adeziune înregistrată pe 14 iulie 2017 la ALDE Lehliu Gară şi aprobată de BPT pe 22 iulie.

În ceea ce-l priveşte pe Virgil Dumbravă, acesta a completat o Cerere de reînscriere pe care a înregistrat-o tot la ALDE Lehliu Gară pe 5 mai 2017 fiind aprobată de BPT aproape o lună mai târziu, mai exact pe 3 iunie. Potrivit lui State, cele două cereri de adeziune ar fi de fapt un „fals grosolan”. „Domnul Şişman n-a avut niciodată această calitate, de membru ALDE. Filiala judeţeană ALDE Călăraşi a avut în februarie, anul acesta, un control de la Secretariatul General în urma căruia s-a stabilit că organizaţia locală ALDE Lehliu Gară nu îndeplinea condiţiile de a fi statutară deoarece nu s-au mai găsit în evidenţele noastre adeziuni care să arate condiţiile minime de a fi constituită. Ei au venit cu nişte adeziuni care din punctul meu de vedere sunt un fals grosolan. Când am întrebat-o pe doamna Kovacs (n.r. preşedinte ALDE Lehliu Gară) dacă are cunoştinţă de cele două adeziuni, n-a spus nici da, nici nu. Domnul Dumbravă i-a dat domnului Cotenescu acele adeziuni însoţite de o hârtie prin care era numit coordonator.” a spus State care a explicat şi motivele pentru care cele două cereri de adeziuni nu respectă prevederile statutare ale partidului. “Ca să citez din Statut, dobândirea calităţii de membru al ALDE se face în temeiul hotărârii de validare a Biroului Politic Local, pe baza unei cereri de adeziune şi a CV-ului tip, adresate preşedintelui organizaţiei locale în raza căreia domiciliază, îşi are reşedinţa sau îşi desfăşoară activitatea solicitantul, conform art. 42, lit. h). Hotărârea Biroului Politic Local va fi transmisă Biroului Politic Teritorial în 7 zile pentru validare. Noi nu avem nicio Hotărâre din care să rezulte că a fost respectată procedura din Statut. În ceea ce-l priveşte pe domnul Dumbravă, după minim un an de zile avea dreptul să se reînscrie cu acordul Biroului Politic Local şi numai în organizaţia unde are domiciliul sau reşedinţa. Dumnealui a fost exclus din partid de către Biroul Politic Naţional deoarece avea calitatea de co-preşedinte, la o lună după localele din 2016. Chiar eu l-am înlocuit în cadrul CJ în luna noiembrie a aceluiaşi an.” a continuat State.

Şişman, de 5 ani membru PSD Călăraşi?

Cel puţin aşa a declarat liderul ALDE Călăraşi Laurenţiu State. „Din câte cunosc eu, de circa 5 ani de zile, domnul Şişman este membru PSD Călăraşi. Am înţeles că a ieşit în deplasări, pe stradă în perioada de campanie cu cei de la PSD. În glumă sau nu, ar fi spus că a venit la noi ca să ne verifice vigilenţa” a menţionat State.

A reapărut şi Cotenescu, exclus în urmă cu circa 3 ani

Un alt fost membru ALDE, văzut la partid în perioada campaniei electorale,ba chiar în timpul vizite în municipiul Călăraşi a preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, este Tiberiu Cotenescu. Catalogat de actuala conducere a organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi ca fiind un personaj „toxic”, Cotenescu a fost exclus în partid în toamna anului 2016 când la cârma filialei se afla Daniela Creţu. De altfel în ceea ce-l priveşte pe Cotenescu, el dar şi fiica lui, Monica Cotenescu, au făcut obiectul măsurilor propuse conducerii centrale a ALDE în urma evaluării Filialei Călăraşi a ALDE, pe perioada de pregătire a alegerilor locale, de campanie electorală propriu-zisă şi post electorală, din iunie 2016. Ei bine, stafful local al partidului a cerut, în urma unei şedinţe desfăşurate pe 8 iunie 2016, în ceea ce-l priveşte pe Tiberiu Cotenescu, la vremea aceea secretar coordonator al filialei judeţene ALDE Călăraşi demiterea pentru „neimplicare în campania electorală. Şicanarea reprezentanţilor organizaţiilor locale la depunerea dosarelor de candidatură în perioada 12-26 aprilie. Exercitarea simultană cu atribuţiile de secretar coordonator al filialei judeţene ALDE Călăraşi a unor activităţi pentru filiala nou – constituită la Călăraşi a PPU-SL. Transmiterea unor mesaje denigratoare la adresa co-preşedintelui Georgescu şi mincinoase (prin omisiune) pentru a-şi susţine fiinca pentru preşedinţia filialei. Diversiuni încercate prin mesaje adresate liderilor organizaţiilor locale ale ALDE, în timpul campaniei electorale. Încercarea de a genera conflicte în interiorul filialei înainte şi în timpul campaniei electorale pentru a decredibiliza conducerea judeţeană pentru incapacitatea de a gestiona conflictele în faţa conducerii centrale a ALDE”. Cam multe „capete de acuzare”, nu?

De data asta, susţin liderii ALDE, Cotenescu intenţiona să revină în prim plan pentru a obţine din nou împreună cu soţia sa, locuri în BEJ. SURSA—https://arenamedia.ro/index.php/arena-news/politica-mp/alde-mp/l-state-vreau-sa-spun-clar-si-raspicat-ca-nu-au-calitatea-de-membri-alde?fbclid=IwAR0BQIzQULEwX_gXl48vM2rf_YKSUf8RrMdx4yxmMhkD5PQ_u63EeiRChz4