RADIO TV OLTENITA
Social

LANSAREA PROIECTULUI ”IUBEȘTE VIAȚA, IUBIND NATURA”, 2018

Pe data de 20 aprilie 2018, la sediul Liceului Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița a fost prezentat proiectul ”Iubește viața, iubind natura”, câștigat de Asociația Ai voință, Ai putere, Oltenița, cu o finanțare de peste 9.000 lei din partea Fundației pentru parteneriat și Mol România plus cofinantarea de 2340 lei. Prezentarea a fost realizată de domnul  Ionuț Marineață, președintele Asociației Ai voință, Ai putere, în sală fiind prezenți reprezentanții Liceului ”Ion Ghica”, ai Spitalului Municipal Oltenița, ai Primariei Oltenita, circa 60 de elevi, 12 cadre didactice și alte persoane interesate de implementarea acestui proiect.
Obiectivul principal al proiectului este unul ecologic, constând în amenajarea unei zone verzi de circa 500 metri pătrați în curtea Spitalului Oltenița și educarea a peste 60 de elevi ai Liceului ”Ion Ghica” în spiritul protejării naturii. Efectiv, vor fi plantați 100 de pomi, 100 de arbuști, , flori si vor fi puse bănci, mese și pubele pentru gunoi, gazon, vor fi amenajate alei pietruite și, mai ales, vor fi sădite speranțele că acest loc va constitui în curând o oază de relaxare și de recuperare pentru pacienții spitalului.
Doamna doctor Simona Smochină, director executiv al Spitalului Municipal Oltenița, a spus, în alocuțiunea dumneaei, că sănătatea și educația sunt elementele esențiale ale evoluției oricărui om și a pieței muncii, deoarece fără sănătate nu poți munci, pentru că nu poți din punct de vedere fizic, iar fără educație de asemenea nu poți munci din cauză că nu știi ce anume să faci, nefiind pregătit. Acest proiect este foarte bun deoarece amenajează o zonă destinată sănătății și, în același timp educă elevii, a spus d-na doctor Simona  Smochină.
Doamna director a Liceului ”Ion Ghica” Oltenița, Claudia Diaconu, a spus printre altele că perioada de plantare a pomilor, arbuștilor, florilor etc. din zona verde se suprapune exact peste perioada programată în școala noastră pentru ”Școala altfel”, iar celelalte activități vor îmbina utilul cu plăcutul, astfel încât speră la participarea entuziastă a mai mult de 60 de elevi prevăzuți în proiect.

In urma acestei intalniri au fost formate grupe de elevi care vor concura pentru cele 4 subactivitati, grupe care au primit denumire : Grupa 1: Foc, Grupa 2: Pamant ; Grupa 3: Apa  iar ultima grupa formata din echipa asociatiei : Aer.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESEDINTE,

MANAGER PROIECT

Prof. Marineata Ionut