La Crivăţ în judeţul Călăraşi prin judeţul Giurgiu

Treceri prin vadul Argeşului dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni sunt nişte improvizaţii,fără autorizaţii şi care nu se află în evidenţele autorităţilor. Neputinţa şi dezinteresul perpetuează o situaţie ilegală de ani de zile.

Am  fost zilele trecute la Criavăţ, în judeţul Călăraşi. Toate cele trei treceri prin vad dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni au fost afectate de apele deversate ale Argeşului, iar circulaţia nu se mai putea face.. Dacă aceste treceri prin vad nu ar exista, locuitorii din Crivăţ ar fi fost nevoiţi să ocolească aproximativ 30 de kilometri prin comuna Hotarele, judeţul Giurgiu.

Cetăţenii din zonă sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile nu rezolvă problema şi de câte ori vine câte o viitură oamenii nu mai pot circula între aceste localităţi.

În zona trecerilor prin vad, de pe râul Argeş, acumularea de deşeuri menajere, deşeuri provenite din materiale de construcţii, precum şi existenţa unor crengi de copaci,a deposit de mult bunul simţ şi grija pentru comunităţi . În cazul creşterii nivelului apei, atât deşeurile cât şi crengile acumulate înfundă scurgerile prin tuburile care susţin trecerile.. Administraţiile publice locale ar terbui să se ocupe, în această perioadă, de salubrizarea trecerilor prin vad.

Toate cele trei treceri prin vad dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni sunt nişte improvizaţii,fără autorizaţii şi care nu se află în evidenţele autorităţilor.

Necesitatea acestor treceri ca şi neputinţa autorităţilor de a rezolva problema, adică de a construi poduri solide şi sigure au dus la tolerarea acestei situaţii de ani de zile. Invităm pe cei care au scris strategia de dezvoltare a judeţului Călăraşi să ia în considerare necesităţi de acest gen şi pe candidaţii la europarlamentare să treacă prin vad. Poate au ei soluţii…

Nelu Bălaşa-SURSA-ARGUMENT DE CALARASI

Error