RADIO TV OLTENITA
Social

ISU CALARASI-INTERVENTIE !

ISU pompieriIntervenție

 

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de minute

Conducătorul vehiculului s-a autoevacuat, fiind în afara oricărui pericol

 

          În data de 13.05.2016, ora 13.28, un echipaj specializat de stingere  din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe Autostrada Soarelui (A2), la km 69 + 300, pe sensul  de mers  București – Constanța (pe raza localităţii Dor Mărunt), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la semiremorca unui autovehicul de transport marfă (înmatriculat în municipiul București), proprietate privată, aparținând unei societăți comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens la interiorul semiremorcii unde erau depozitate mai multe elemente de autoturisme provenite din dezmembrări auto (întreg ansamblul rutier  fiind staţionat pe banda de urgenţă a autostrăzii).

Conducătorul autovehiculului a conştientizat pericolul de incendiu, a oprit pe banda de urgenţă, s-a autoevacuat şi a solicitat intervenția  pompierilor profesioniști.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței celor care au încărcat semiremorca autovehiculului cu piese metalice încă incandescente în urma tăierilor cu aparate de sudură. A fost astfel posibil ca tapițeriile, cauciucurile și alte elemente textile sau plastice rezultate din dezmembrări să se aprindă pe timpul transportului.

 

 

 

În urma incendiului au ars: cauciucuri,  tapițerii, elemente plastice și textile rezultate din dezmembrări auto, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 500 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient, au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară, care nu a intervenit însă, nefiind cazul.