ISU CALARASI- BULETIN INFORMATIV

-ISU POMPIERI-CALARASI-646x404Intervenție la incendiu în orașul Lehliu Gară

Trei echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au intervenit pe raza localităţii, pe strada Industriilor, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără la nivelul unui depozit general de materiale

În data de 08.09.2014, ora 04.38, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Industriilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale, proprietate individuală, aparținând unei societăți comerciale din localitate..
La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la nivelul unei hale, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, unde erau depozitate diferite materiale (lemn, panouri, hârtie și cauciucuri).
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea materialelor depozitate în respectiva hală..
Trei echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ cinci ore și 30 de minute.
În urma incendiului au ars: construcția halei pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați, obiecte de mobilier, material lemnos, elemente de material plastic, hârtie și cauciucuri, valoarea bunurilor salvate, în urma intervenției pompierilor, fiind estimată la valoare de 200.000 de lei.

Intervenție la incendiu de vegetație uscată în apropierea orașului Budești

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit pe raza localității, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta la nivelul unui teren viran, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate

În data de 08.09.2014, ora 16.53, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta cu flacără şi mult fum pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, la nivelul unui teren viran, aparținând domeniului public al localității.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi mult fum la nivelul vegetației uscate, existând pericol de propagare a arderii la gospodăriile cetățenești aflate în vecinătate. .
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.
Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.
În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Intervenție la accident rutier pe A 2, la km 53

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină cu patru autospeciale pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă, o autobasculantă și un autoturism

Din cauza accidentului, circulația pe A 2 a fost întreruptă aproximativ 8 ore și 30 de minute pe tronsonul Lehliu Gară – Fundulea

În data de 08.09.2014, ora 10.49, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Nicolae Bălcescu, pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă (compusă din cap tractor și remorcă cisternă încărcată cu aditiv pentru creșterea cifrei cetanice a motorinei / aproximativ 24000 litri), o autobasculantă și un autoturism.
În urma accidentului nu s-au înregistrat victime, însă vehiculele au suferit avarii majore. Cisterna s-a răsturnat pe partea dreaptă, blocând toată calea II a Autostrăzii Soarelui (pe sensul de mers Constanța – București).
După impact cisterna s-a fisurat în zona unuia dintre compartimente și s-au înregistrat scurgeri de aditiv pe carosabil.
Pompierii militari au acționat pentru răcirea și protecția cisternei cu jet pulverizat de apă.
La locul intervenției a fost solicitat și un echipaj al CNADNR, cu cinci membri, care au adus nisip și detergent pentru spălarea carosabilului
Pentru degajarea carosabilului a fost de asemenea solicitată o firmă de tractare cu două auto-platforme mari și două automacarale pentru a repune pe roți autocisterna avariată, care ulterior a fost tractată până la Lehliu pe calea II..
După eliberarea carosabilului, pompierii militari au intervenit pentru curățarea carosabilului cu pistoale de înaltă presiune tip D și cu detergent.
Circulația pe A 2 a fost redeschisă circulației, pe Calea I la ora 19.20, iar pe Calea II la ora 20 12, cu mențiunea că traficul în tot acest timp a fost deviat pe DN 3.
La locul evenimentului s-au deplasat inspectorul șef al I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași, colonel Popa Daniel Gheorghe și președintele Comitetului Județean pentru Situații de urgență Călărași, .prefectul județului Călărași – George Iacob, în scopul coordonării acțiunilor de intervenție.

 

Error