Social

IPJ CALARASI-Buletin de presa !

Călărași – acțiuni pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale / agenți de pază, sancționați

 

În noaptea de 05/06 august 2017, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași au desfășurat o acțiune pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale asigurate cu pază, în timpul căreia au verificat 30 de societăți comerciale și 34 de agenți de pază.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Trei agenți de pază, depistați fie dormind în timpul serviciului, fie că au părăsit fără drept postul de pază încredințat prin consemn, au fost sancționați cu amenzi.

 

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști / persoane, cercetate penal

 

În noaptea de 05/06 august 2017, polițiști din cadrul Postului de Poliție Belciugatele au oprit în trafic, pe DJ 402, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din localitate, care nu posedă permis de conducere.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat să-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

În noaptea de 05/06 august 2017, polițiști din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat pe raza comunei Plătăreşti un autoturism condus de un tânăr de 30 ani, din Bucureşti, care nu posedă permis de conducere.

În autovehicul de afla și fratele acestuia, un bărbat de 37 ani, din București, proprietarul mașinii, care i-a încredințat-o pentru a o conduce pe drumul public.

Polițiștii au demarat cercetările în cauză sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de o persoană care nu posedă permis.

 

 

În noaptea de 05/06 august 2017, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au depistat pe raza localității Dor Mărunt un autoturism al cărui conducător auto nu a oprit la semnalul oamenilor legii.

Acesta și-a continuat deplasarea și a abandonat mașina, conducătorul auto fiind identificat ulterior în persoana unei tinere de 26 ani, care nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal.