IPJ CALARASI–BULETIN DE PRESA !

politia-2Bănuit de furt depistat de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ileana au identificat cu operativitate un bărbat bănuit de furt. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 3 noiembrie a.c. poliţiştii au fost sesizaţi de faptul că persoane necunoscute au sustras suma de 500 de lei şi un card bancar dintr-o locuinţă din comuna Ileana, judeţul Călăraşi.

Verificările demarate de îndată de poliţişti au condus la identificarea unui bărbat de 37 ani, din judeţul Ialomiţa bănuit de săvârşirea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Condamnată la 7 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de minori depusă în penitenciar

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au prins şi depus în penitenciar o femeie condamnată la 7 ani şi 8 luni de închisoare.

La data de 04 noiembrie a.c. poliţişti din au pus în aplicare  un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Sibiu pe numele unei femei de 29 ani, care domicilia pe raza judeţului Călăraşi.

Femeia, condamnată la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de complicitate la trafic de minori în formă continuată a fost depusă  în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

 

 

Evenimente rutiere

 

-În dimineaţa de 05 noiembrie a.c. o femeie de 36 de ani din Călăraşi  în timp ce conducea un autoturism  pe strada 13 Decembrie  din mun. Călăraşi, la intersecţia

 

 

cu Bulevardul Republicii se pare că nu a respectat semnificaţia indicatorului „Cedează Trecerea” intrând în coliziune cu un bliciclist de 44 ani din localitate.

Din accident a rezultat vătămarea uşoară a biciclistului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal fiind desfăşurate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

-În seara de 05 noiembrie a.c., o tânără de 19 ani, din localitatea Şoldanu care conducea un autoturism pe DN 4 Bucureşti-Olteniţa, în afara localităţii Curcani, judeţul Călăraşi a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 58 de ani din aceeaşi localitate. care se pare că s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

 

-În ziua de 06 noiembrie a.c. un tânăr de 29 ani din Borcea, în timp ce conducea un tractor pe raza localităţii de domiciliu ar fi pierdut controlul asupra direcţei de mers, a intrat în coliziune cu un stâlp, după care s-a răsturnat.

Din impact nu au rezultat victime omeneşti.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i s-au recoltat mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti se pare că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule..

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru  infracţiunile de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

 

Doi bărbaţi din Olteniţa cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

 

-Poliţiştii din Olteniţa au depistat în noaptea de 6/7 noiembrie a.c. un tânăr de 22 ani, din localitate care conducea un autoturism pe drumurile publice deşi nu deţinea permis de conducere.

Pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal.

 

 

 

-Un bărbat de 48 de ani din Olteniţa a fost prins de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Chirnogi deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Olteniţa unde i-au fost recoltate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

***

 

Poliţiştii vor continua acţiunile în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nesocotesc riscurile şi conduc autovehicule fără a fi posesori de permise de conducere sau după ce au consumat alcool

Error