Intre mit şi simbol al speranţei

 

În Evul Mediu, femeile blonde purtau coliere cu opal pentru a-şi proteja părul să nu-şi piardă culoarea şi deasemenea era considerată o piatră care ar putea oferi norocul, deoarece se credea că posedă toate virtuţile fiecărei pietre preţioase şi a cărei culoare a fost reprezentată în spectrul de culori al opalului.

Există mai multe tipuri de opal, cu o frumuseţe aparte datorită reflexiilor irizate şi jocului fascinant de culori datorat fenomenului de interferenţă şi anume opalul cristal, opalul alb, opalul negru, dubleta de opal, opalul negru matrice, opalul semi-negru, opalul negru de cristal sau opalul de foc, cel cu nuanţe de roşu, datorate conţinutului de cupru. În termeni simpli acestea se pot împărţi  în două grupe mai uşor de reţinut şi anume opal închis la culoare şi opal alb. Cu culori întrepătrunse, opalul poate fi transparent sau translucid, iar valoarea pietrei este dată în mare măsură de efectul opalescent.

Vechii romani au clasat opalul mai presus de toate celelalte pietre preţioase şi au plătit preţuri ridicate pentru acesta, deoarece credeau că aduce lux şi avere. Chiar Pliniu, celebrul autor şi filozof naturalist, a descris opalul: “având un foc strălucitor de granat (rubin sau granat), purpuriu glorios de ametist, verde smarald ca marea şi toate acele  culori strălucesc împreună amestecat într-un mod incredibil.”Când Marc Antoniu a dorit să prezinte Cleopatrei un inel cu opal, senatorul Nonius a fugit cu inelul nevrând să renunţe la el.

Grecii antici credeau că opalul conferă daruri de previziune şi profeţie. Theophrastus, cel care a pregătit cea mai veche carte existentă despre pietre preţioase, l-a citat în ea pe prietenul său Onomacritus: “delicatesa de opal îmi aminteşte de un copil iubitor şi frumos”. Alt mit este cel oferit de Zeus, regele grec al zeilor, care de fericire că i-a invins pe titani, a plâns iar lacrimile sale s-au transformat în opale când au atins pământul.

În Asia opalul este considerat simbol al speranţei. Zeiţa indiană a curcubeului a fost atât de frumoasă încât mulţi zei de sex masculin au căutat favoarea ei şi în cele din urmă, ca un act disperat de a scăpa de avansurile lor, ea s-a transformat în opal, purtând culorile curcubeului.

În Evul Mediu, femeile blonde purtau coliere cu opal pentru a-şi proteja părul să nu-şi piardă culoarea şi deasemenea era considerată o piatră care ar putea oferi norocul, deoarece se credea că posedă toate virtuţile fiecărei pietre preţioase şi a cărei culoare a fost reprezentată în spectrul de culori al opalului.  

Aborigenii australieni au înţeles energia şi frumuseţea unică a opalului. Ei l-au denumit “Şarpele Curcubeu” si i-au descris crearea: “Creatorul a luat culorile curcubeului şi le-a pus în piatră pentru a face opalul”. O altă poveste spune cum Creatorul, călătorea pe un drum de curcubeu pentru a răspândi un mesaj de pace pe pământ. Cu fiecare pas, pietrele de sub picioare sale, se transformau în opale ca mici curcubee tangibile.

Se spune că opalul te ajută să-ţi creşti încrederea în propria persoană şi capacitatea de seducţie. Sau te apără în egală măsură de influenţele astrale negative, precum şi de cele telurice sau de deochi şi reprezintă o pavăză şi împotriva afecţiunilor generate de traume şi infecţii, fiind în acelaşi timp benefic pentru văz, auz şi împotriva durerilor de cap. Având un puternic rol protector pentru sănătate, se spune că uşurează naşterea, reglează nivelul de insulină şi este benefic pentru sistemul digestiv, renal şi sangvin, pentru splină, pentru timus, dar şi în caz de febră şi infecţii. Este o piatră care îl ajută pe purtător să-şi scoată la iveală întregul potenţial, îi conferă farmec şi frumusete, carismă şi încredere în propria persoană si, nu în ultimul rand, noroc şi bogăţie, energie fizică şi relaxare.

Te ajută totodată să scapi de instabilitatea emoţională, de stările tensionate, de încordare şi nervozitate, sau să eviţi atitudinile ciudate, bizare şi extravagante, respectiv oscilaţiile temperamentale. Şi nu numai să eviţi stările negative, ci să te bucuri în locul lor de dragoste, de trăirile romantice, dar şi de succesul material.

În concluzie, purtând bijuterii din argint cu opal  veţi putea  evita  stările negative şi vă veţi bucura de dragoste, de trăirile romantice, dar şi de succesul material. Protectoare şi romantice, pietrele de opal le puteţi găsi în cele mai rafinate bijuterii.SURSA-comunicatedepresa.ro

Error