PublicitateSocial

Intervenţii la inundaţii în localitatea Budeşti

inundatii curtiPompierii militari au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din două gospodării cetăţeneşti afectate de inundaţii

Pompierii au reuşit să salveze mai multe bunuri materiale în valoare de 85000 de lei şi au limitat posibilitatea inundării locuinţelor a două familii

În urma căderilor de precipitaţii abundente, care s-au manifestat într-un interval îndelungat de timp în zona Budeşti și a fenomenului de topire accentuată a zăpezii, pompieri militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze în data de 08 ianuarie 2016, în intervalul orar 16.30 – 18.45, pe străzile Constructorilor şi 1 Mai, pentru evacuarea apei acumulate în exces în două gospodării cetăţeneşti.
Trebuie menţionat că în zona Budeşti, din cauza precipitaţiilor abundente şi a saturaţiei solului, concomitent cu topirea zăpezii s-a produs fenomenul de băltire.

Din cauza apei acumulate în exces în respectivele gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori (construiţi din chirpici) ai locuinţelor să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.
Pompierii militari din Budeşti au intervenit cu autospeciale şi motopompe timp de aproximativ două ore şi au evacuat apa acumulată în exces în cele două gospodării, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 85.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autoturism pe A2, în dreptul localităţii Săruleşti

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 minute

Conducătorul vehiculului s-a auto-evacuat, fiind în afara oricărui pericol

În data de 10.01.2016, ora 04.35, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe Autostrada Soarelui (A 2), km 46 + 800, sens de mers Bucureşti – Constanţa, în dreptul localităţii Săruleşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (înmatriculat în Călăraşi), proprietate individuală, aparţinând lui Gabriel M.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu ardere mocnită şi cu mult fum în zona bordului autovehiculului (acesta fiind staţionat pe marginea benzii de circulaţie.
Conducătorul auto a conştientizat pericolul de incendiu, a staţionat şi s-a auto-evacuat.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 20 de minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.
În urma incendiului au ars; ceasurile de pe bord, s-au topit materiale plastice şi din cauciuc din compunerea bordului şi mai multe elemente din alcătuirea acestuia (aproximativ 75 % din bordul autoturismului), valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 4000 de lei.
Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate de aceştia fiind estimată la suma de aproximativ 20.000 de lei.
La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă acesta nu a intervenit, nefiind cazul.