Intervenţii la incendii de locuinţă în Budești si Plataresti

incendiu-3Intervenţie la incendiu de locuinţă în orașul Budești, pe strada Mircea Eliade

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 60 de minute evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect și neizolat corespunzător

 

          În data de 24.09.2016, ora 17.49, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Budești, pe strada Mircea Eliade, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui Ion C.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperiș, pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, iar la interior la bucătărie, la un dormitor și un hol, existând risc de extindere a arderii la celelalte camere și bunuri materiale din apropiere.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect și neizolat corespunzător.

În urma incendiului au ars: aproximativ 70 de metri pătrați din acoperișul casei (construit din astereală lemn și acoperit cu țiglă), materiale textile, materiale plastice și mobilier dintr-un dormitor al locuinței, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 10.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

 

 

 

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Plătărești, pe strada Unirii

 

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat pe raza localității, pe strada Unirii, pentru lichidarea unui  incendiu care se manifesta la bucătăria unei locuințe, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în apropierea materialelor combustibile, fiind astfel posibilă declanșarea incendiului

 

          În data de 24.09.2016, ora 12.42, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la bucătăria unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Elenei D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la bucătăria locuinței,  existând risc de extindere la celelalte camere ale locuinței, cât și la vecinătăți.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, care a lăsat nesupravegheată o lumânare aprinsă în apropierea materialelor combustibile, fiind astfel posibilă declanșarea incendiului.

În urma incendiului au ars mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei și s-a deteriorat tavanul din rigips, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 2.500 de lei.

Trebuie menționat și faptul că exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari din Budești au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 45.000 de lei.