PublicitateSocial

Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată——Intervenţie la incendiu de utilaj(încărcător frontal) pe DN 3A, la km 2

 

PROIECTILUn cetăţean din localitatea Nana a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 100 de milimetri (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua lucrări agricole în propria gospodărie

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 06.11.2015, ora 10.25, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Nana, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 100 de milimetri.
Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către Daniel P., în timp ce efectua lucrări agricole în propria gospodărie.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de calibrul 100 milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;
Intervenţie la incendiu de utilaj agricol în baltă (între braţul Borcea şi Dunăre, în dreptul localităţii Roseţi)

Intervenţie la incendiu de utilaj(încărcător frontal) pe DN 3A, la km 21

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 minute, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza suprasolicitării unui utilaj (încărcător frontal

În data de 08.11.2015, ora 07.19, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe DN 3A, pe raza localităţii Dâlga, comuna Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol (încărcător frontal), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu mult fum la întregul utilaj, existând pericol de extindere a arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza suprasolicitării unui utilaj (încărcător frontal), condiţii în care, uleiul din pompele acestuia s-a auto-aprins, generându-se arderea.
În urma incendiului a ars utilajul agricol în proporţie de 90 %, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 120.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de adăpost de păsări în localitatea Modelu

Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de o oră şi 20 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii alte bunuri materiale
În data de 08.11.2015, ora 16.29, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Modelu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de păsări, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens în interiorul halei, fiind cuprins de flăcări întreg aşternutul de paie, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui aparat tehnologic de încălzire nesupravegheat, care a fost suprasolicitat.
Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.
În urma incendiului au ars: aşternutul de paie din interiorul adăpostului pregătit pentru populare şi trei baloţi de plante furajere, totodată fiind deteriorate din cauza incendiului mai multe echipamente specifice creşterii păsărilor (aproximativ 60 – 70% din instalaţiile de adăpare / furajere, instalaţiile de încălzire şi instalaţiile de ventilare ale adăpostului). Valoarea pagubelor a fost estimată în acest caz la suma de aproximativ 65.000 de lei.
Echipajele de stingere au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.