Social

Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

 

    O femeie din municipiul Călărași a descoperit o grenadă defensivă (muniţie rămasă neexplodată) în grădina din fața blocului în care locuiește  

   Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

 

În data de 02.05.2019, ora 17.16, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza municipiului Călărași, pe Bulevardul Cuza Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensive.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către o femeie vârstnică (M G.) din municipiul Călărași, în timp ce efectua lucrări în grădina din fața blocului în care locuiește.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, aceasta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

De asemenea, trebuie menționat că respectivul element de muniție nu avea focos, ceea ce înseamnă că nu reprezenta pericol de explozie.

De asemenea la fața locului s-a deplasat și o autospecială de stingere cu patru subofițeri pentru a asigura perimetrarea zonei și a identifica alături de colegii lor pirotehniști dacă mai sunt în locul respectiv și alte elemente de muniție rămasă neexplodată.