Intervenţie la incendiu de plante furajere -Manastirea,Coslogeni,Curcani!

                                         incendiu-miriste-1 Buletin informativ

 

 

Intervenţie la incendiu de plante furajere în localitatea Coslogeni, comuna Dichiseni

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului timp de aproximativ două ore, evitând posibilitatea propagării arderii la casa proprietarului și alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins în apropierea depozitului de plante furajere, generând arderea

 

 

          În data de 30.09.2016, ora 14.30, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Coslogeni, comuna Dichiseni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui R.N.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la plantele furajere depozitate în gospodărie, existând risc de extindere a arderii la casa proprietarului, la anexele gospodărești și la celelalte bunuri materiale aflate din imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins în apropierea depozitului de plante furajere, generând arderea.

În urma incendiului au ars aproximativ 250 de baloți (plante furajere sub formă de căpițe), valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 1.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

 

 

 

Intervenție la incendiu de miriște de porumb în localitatea Mânăstirea

 

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a acţionat timp de oră și 55 de minute pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 32 de hectare

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb

 

 

În data de 02.10.2016, ora 17.00, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Mânăstirea, de-a lungul DJ 403, pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, care se manifesta pe o suprafață de circa 32 de hectare, pe un teren agricol  proprietate privată.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul de miriște se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii din cauza vântului puternic.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 55 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb.

În urma incendiului au ars circa 32 de hectare de miriște de porumb și vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Intervenție la incendiu de miriște și vegetație uscată în localitatea Curcani

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat timp de 35 de minute pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ patru hectare în apropiere de DN 4

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate și miriștii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În data de 02.10.2016, ora 18.52, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Curcani, în apropierea Drumului Național 4, pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, care se manifesta pe o suprafață de circa patru hectare, pe un teren agricol, proprietate privată.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul de miriște și vegetație uscată se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii din cauza vântului puternic.

Trebuie menționat și faptul că fumul gros degajat de ardere a scăzut considerabil vizibilitatea participanților la trafic, existând risc de accidentare.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate și miriștii de porumb.

În urma incendiului au ars aproximativ patru hectare de miriște și vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale.