Intervenţie la incendiu de plante furajere în localitatea Tămădău Mare

Buletin informativ

 

INCENDIU 2Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ 6 ore, evitând posibilitatea propagării arderii la locuinţa proprietarului şi la alte bunuri materiale
În data de 06.12.2015, ora 21.41, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii Tămădău Mare pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit într-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui Ivan T..
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregului depozit de plante furajere, existând risc de extindere la bunurile materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane din familie, care a aruncat la întâmplare un rest de ţigară nestins în apropierea plantelor furajere, generându-se astfel arderea, care s-a propagat la întregul depozit de plante furajere.
Pompierii militari din Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ şase ore.
În urma incendiului au fost afectate aproximativ 16 tone de lucernă, pagubele fiind estimate în acest caz la suma de circa 8.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la locuinţa proprietarului și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Error