Intervenţie la incendiu de mirişte în satul Valea Roşie, comuna Mitreni

 

incendiu vegetatieUn echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului de mirişte, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare

În data 31.07.2015, ora 00.46, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Valea Roşie, comuna Mitreni, pentru stingerea unui incendiu de mirişte de grâu şi vegetaţie uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, pe un teren agricol, proprietate privată, aparţinând unei societăţi de profil agricol din Ulmeni.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, existând pericolul, ca din cauza vântului, arderea să se propage la alte terenuri agricole.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.
În urma incendiului au ars mirişte de grâu şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.
Exista pericolul ca arderea să se extindă, din cauza vântului, şi la alte terenuri agricole, însă pompierii militari au intervenit rapid şi eficient, lichidând incendiul în limitele găsite.