Intervenție la incendiu de locuinţă în Olteniţa, pe strada Progresul

INCENDIUUn echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului Olteniţa a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe

În data de 03.01.2015, ora 11.54, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitați să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Progresul, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparținând lui Mihăiţă T.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 12 metri pătraţi, fiind cuprins de flăcări materialul lemnos din apropierea coşului de fum.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat, care prezenta improvizaţii şi era neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din structura acoperişului.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 55 de minute.
În urma incendiului au ars: aproximativ 12 metri pătraţi din structura acoperişului, material lemnos şi carton asfaltat, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 1.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la camerele locuinţei, însă pompierii militari din Olteniţa au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Error