PublicitateSocial

Intervenţie la incendiu de locuinţă în municipiul Olteniţa, pe strada Mărăşeşti

INCENDIU-PompieriBuletin informativ

Intervenţie la incendiu de locuinţă în municipiul Olteniţa, pe strada Mărăşeşti

Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 35 de minute, evitând pericolul propagării arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de fiul proprietarei, care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea

În data de 16.10.2015, ora 11.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Mărăşeşti, la etajul întâi al blocului 142, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament, proprietate individuală, aparţinând Tudorei G.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum la dormitorul locuinţei.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 35 de minute.
Pe timpul intervenţiei au fost evacuate cinci persoane din respectivul imobil fiind preîntâmpinate alte situaţii de urgenţă.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de fiul proprietarei (persoană în vârstă de 47 de ani, cunoscută cu probleme de sănătate), care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea bunurilor materiale aflate în dormitor.
În urma incendiului au ars: elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, 100 de kg materiale textile, trei uşi din lemn şi tocul unei ferestre, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 80.000 lei. Totodată, din cauza incendiului s-au deteriorat tavanul şi parchetul locuinţei de la parterul imobilului.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte camere ale locuinţei şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de gospodărie în localitatea Crivăţ

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a intervenit timp de 45 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale
În data de 16.10.2015, ora 22.07, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Crivăţ, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodăreşti (magazie), proprietate individuală, aparţinând lui Ionel M.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la o magazie din lemn.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, astfel fiind posibil ca jarul sau scânteile rezultate în urma arderii să se propage la materialele combustibile aflate în imediata apropiere.
Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 de minute.
În urma incendiului au ars: acoperişul magaziei pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, materiale textile, două uşi şi trei ferestre, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 5.000 de lei.
Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.
Intervenţie la incendiu de anexă gospodărească în localitatea Ştefan cel Mare

Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit timp de 50 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale
În data de 18.10.2015, ora 20.50, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Ştefan cel Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodăreşti (magazie), proprietate individuală, aparţinând lui Niculae P.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la o magazie din lemn, construită pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, existând pericol de extindere la locuinţă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat, care alimenta respectiva anexă gospodărească .
Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 50 de minute.
În urma incendiului a ars anexa gospodărească, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 5.000 de lei.
Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.