Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Chirnogi

Buletin informativ

.

 

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Olteniţa au acţionat pentru stingerea incendiului  timp de aproximativ două ore şi 35 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect şi neizolat corespunzător

 

          În data de 26.02.2017, ora 01.37, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Chirnogi, pe strada Biruinţei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui B.I.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent cu flacără și fum dens la acoperiş şi în două camere ale locuniţei, existând risc de extindere a arderii la întreaga locuință și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect şi neizolat corespunzător.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore şi 35 de minute.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi, trei uşi, şase ferestre, mai multe elemente de mobilier, aparatură electrocasnică  şi materiale plastice, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 10.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte celelalte camere şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă nu a fost necesar.

 

Intervenţie la incendiu de autovehicul pe raza localităţii Vasilaţi

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii Budeşti au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului, acesta fiind stins în aproximativ 15 de minute

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalației electrice a vehiculului, în zona compartimentului motor

 

          În data de 26.02.2017, ora 21.28, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Vasilaţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul (autoturism înmatriculat în municipiul Bucureşti), proprietate privată, aparţinând lui G.F.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum în zona compartimentului motor, existând risc de extindere a arderii şi la habitaclu.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti s-au deplasat de urgenţă la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 15 minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalația electrică a vehiculului, în zona compartimentului motor.

În urma incendiului au ars compnente din zona compartimentului motor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 1.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient și au limitat posibiltatea extinderii arderii la partea din spate a vehiculului, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 2.000 de lei.