Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Alexandru Odobescu

incendiu-3

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială timp de aproximativ 25 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coșului de evacuare a fumului, neizolat corespunzător și neprotejat termic față de materialele combustibile

 

 

          În data de 14.12.2016, ora 22.28, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat să acţioneze pe raza localității Alexandru Odobescu, pe strada Antiaeriană, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui C.N.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și fum dens la acoperişul casei, existând risc de extindere a arderii la întreaga locuință și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza coșului de evacuare a fumului, neizolat corespunzător și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

În urma incendiului au ars elemente din construcția acoperișului locuinței,  valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 300 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă nu a fost necesar.

Error