INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE CALARASI-BULETIN DE PRESĂ

ipjcalarasi_32615300_46224400Reţinut de poliţişti, după ce a sustras portofelul unui bătrân

Un bărbat de 37 ani din Călăraşi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, după ce a fost prins, cu sprijinul cetăţenilor, imediat după ce a sustras portofelul unui bătrân de 82 ani.
Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată, în după-amiaza de 11 decembrie 2014, prin SNUAU 112, de un tânăr despre faptul că a prins un bărbat care a furat un portofel.
Deplasându-se de îndată la faţa locului, poliţiştii au constatat că M. Constantin de 82 ani, a fost deposedat de portofelul pe care îl avea în mână, după ce a ieşit dintr-un magazin din zona pieţei centrale din municipiul Călăraşi. După producerea furtului, persoana bănuită a fugit, fiind prins la scurt timp de doi tineri, alarmaţi de strigătele bătrânului.
Acesta a fost identificat în persoana lui V. Marian, de 37 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, şi a fost reţinut pentru 24 de ore.
Portofelul, în care se aflau 45 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Persoana bănuită a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentată parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii apreciază atitudinea şi spiritul civic de care au dat dovadă cei doi tineri, care au acţionat de îndată ce au observat că o persoană vârstnică are nevoie de ajutor.
Ne dorim ca acesta să constituie un exemplu de urmat pentru cât mai mulţi cetăţeni, să conştientizăm că pentru siguranţa noastră pe stradă trebuie să contribuim cu toţii.


Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

În după-amiaza de 11 decembrie 2014, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Plătăreşti au depistat în trafic un autoturism, condus de I. Florin, de 23 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

La data 11 decembrie 2014, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Curcani au identificat, pe DJ 402, un autoturism condus de R. Florea, de 43 ani, din comuna Curcani, care emana halenă alcoolică.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Olteniţa pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În seara de 11 decembrie 2014, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au depistat, pe DN 3, în localitatea Ileana, pe S. Bebi, de 47 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au deschis dosare penale, în care vor fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii, de către persoanele depistate, de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

În seara de 11 decembrie 2014, I. Horia, de 75 ani, din municipiul Tulcea, a condus un autoturism pe DN 21, în afara comunei Dragalina, şi, pe fondul nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers, a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus regulamentar, în aceeaşi direcţie, de un cetăţean din Ungaria.

Din accident a rezultat rănirea gravă (fractură humerus drept) a unei femei de 67 ani, din Timişoara, pasageră în primul autovehicul.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările se efectuează în continuare pentru determinarea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Budeşti – persoane implicate în fapte de tulburare a ordinii publice şi agresiune, reţinuţi de poliţişti

Trei bărbaţi din oraşul Budeşti au fost reţinuţi, la data de 10 decembrie 2014, de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, la data de 24 noiembrie a.c., pe raza oraşului Budeşti, s-a produs o altercaţie, în care au fost implicate mai multe persoane, care s-au agresat reciproc cu obiecte contondente, cu pumnii şi picioarele. În urma agresiunii, doi bărbaţi au suferit vătămări corporale.
Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de N. Valentin, de 39 ani, N. Costel, de 40 ani, şi N. Marian, de 35 ani, toţi din oraşul Budeşti, pe care i-au prezentat ieri Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă.
Cei trei vor fi cercetaţi în continuare, sub control judiciar.

Error