INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE CALARASI-Buletin de Presa !

politia217 şoferi sancţionaţi de poliţişti după ce au condus cu viteză

 

În perioada 14 – 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat acţiuni de reducere a riscului rutier, de identificare şi sancţionare a persoanelor care conduc autovehicule cu viteză.

Astfel, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat şi sancţionat 217 persoane care conduceau autovehicule cu viteză.

De asemenea, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, din care 4 la regimul circulaţiei şi 3 de altă natură.

Exemplu:

La data de 18 noiembrie a.c. un bărbat de 48 ani din judetul Ilfov, a fost  depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DN 4, cu viteza de 105 km/h în localitatea Frumusani, judeţul Călăraşi.

 

 

Acţiune pentru prevenirea efectelor consumului produselor din tutun în spațiile publice închise

 

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Călăraşi au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă în scopul prevenirii şi combaterii efectelor consumului produselor din tutun, a actelor antisociale, a evenimentelor negative şi creşterii rolului elementului poliţienesc în asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii s-au deplastat în  unitățile de alimentație publică (baruri și restaurante săli de jocuri electronice și pariuri sportive) de pe raza judeţului Călărași, efectuând verificări sub aspectul respectării legislaţiei în domeniu.

 

 

Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale din care 9 pentru nerespectarea Legii nr. 349/2002 modificată privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise şi 23 de sancţiuni pentru încălcarea Legii 61/1991 republicată privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de aproximativ 70.000 lei.

Exemple:

-Un bărbat din comuna Ileana, a fost depistat în timp ce fuma în incinta unui bar, acesta a fost sancționat conform Legii 349/2002 republicată.

-Administratorul unei societăţi comerciale din comuna Ileana, a fost sancționat contravenţional conform Legii 61/1991/R, pentru nerespectarea programului de funcționare al unității

-Un bărbat din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, a fost sancționat conform Legii 61/1991/ R pentru tulburarea ordinii și liniștii publice pe stradă.

 

Condamnat la 5 ani închisoare depus în penitenciar

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au depus în penitenciar un bărbat condamnat la 5 ani de închisoare.

În ziua de 21 noiembrie a.c. poliţişti au pus în executare mandatul de executare a pedepsei  emis de Judecătoria Sectorului 4 București, pe numele unui bărbat de 56 de ani, din comuna Vlad Ţepeş, judeţul Călăraşi.

Bărbatul a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor.

Poliţiştii l-au depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.