RADIO TV OLTENITA
Social

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI VIZITAT DE LICEENI

 

 

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași și-a deschis porțile liceenilor Colegiului Național ,,Barbu Știrbei’’ Călărași prezentându-le mijloacele și modalitățile în care polițiștii acționează pentru siguranța cetățenilor.

 

În ziua de 24 aprilie a.c., elevii clasei a XI-a D, din cadrul Colegiului Național ,,Barbu Știrbei’’ Călărași au văzut cum se desfăşoară o zi de lucru din viaţa unui poliţist, care sunt modalităţile prin care cetăţenii sunt protejați şi cum intervin polițiștii în sprijinul populaţiei.

 

Gazdele elevilor au fost polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care le-au vorbit despre cariera de polițist și le-au oferit informații cu privire la oportunitățile oferite de instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Totodată, tinerii au discutat cu un reprezentant din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași despre consecințele consumului de substanțe psihoactive.

 

Timp de câteva ore, liceenii au avut prilejul să afle detalii despre ce presupune munca de poliţie.

 

 

 

 

 

Elevii au vizitat Serviciul Criminalistic, unde le-au fost prezentate: tehnica din dotare, laboratorul criminalistic, modul în care se fac amprentările și fotografiile judiciare, iar tinerii au plecat de la această întâlnire având ca amintire propriile amprente.