Inspectoratele scolare ar putea fi desfiintate, deoarece in domeniul educatiei este nevoie de descentralizare. In plus, aceasta masura ar oferi unitatilor de invatamant mai multa putere decizionala.

lege-guvern_5477Pentru ca scolile sa aiba libertatea de a lua decizii si pentru a oferi comunitatii locale oportunitatea de a se implica mai mult in domeniul educational, un deputat se gandeste ca este cazul sa desfiintam inspectoratele scolare.

“Descentralizarea in domeniul educatiei este absolut necesara pentru a da putere scolilor sa ia decizii si comunitatii locale sa se implice cu adevarat si a fost cuprinsa in strategia de descentralizare, realizata de Guvern, in 2006. Vreau sa pornesc o dezbatere reala pe acest subiect, iar primul pas este sa oferim o forma si un cadru institutional, iar Comisia de invatamant din Camera Deputatilor va trebui sa-si asume acest rol”, subliniaza Cornel Comsa, deputat de Alba.

Desfiintarea inspectoratelor scolare este o idee imbratisata de mai multi reprezentanti ai sistemului de invatamant.

Reguli noi pentru inspectorii scolari

Proiectul legislativ va fi dezbatut in curand in Parlament, iar in cazul in care va fi adoptat, ar aduce o serie de modificari fundamentale in invatamant, printre care:MAI MULTE AICI—-http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/cine-vrea-sa-desfiinteze-inspectoratele-scolare-primariile-si-scolile-ar-putea-prelua-atributiile-inspectorilor-5477.html

Error