Înscrierile pentru selecția organizată pentru Spania –domeniul agricol se apropie de final. Solicitanții mai au la dispoziție doar câteva zile.

AJFM CALARASIComunicat de presă

 

15 ianuarie 2015 este ultima dată până la care se mai pot înregistra în evidența AJOFM Călărași solicitantele unui loc de muncă în străinătate, pentru a putea participa la selecția pentru Spania, domeniul agricol -culegător căpșuni.
Selectia va avea loc în ziua de 26 ianuarie 2015, în municipiul Alexandria, județul Teleorman.
Pot participa la selecție atât persoane care dețin NIE cât și persoane care nu au mai lucrat în Spania.
Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni. Data estimată de angajare este 15 februarie 2015. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi /39 de ore pe
săptămână împărţite în șase zile. Ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu
coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În decursul celor 6,5 ore de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.
Salariul oferit este de 39,48 euro brut /zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.
Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1 euro pe zi. Transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care lucrătorul le va primi în timpul lucrat la firmă.
Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât și angajatorul pot rezilia unilateral contractul. Dacă, în perioada de probă, decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului, costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.
Atenție! La selecție pot participa doar persoanele care se înregistrează la AJOFM Călărași cu documentele de mai jos și contactează asistentul EURES al instituției pentru a fi trecute pe lista participanților:
– copie BI/CI sau copie paşaport;
– CV model EUROPASS ;
– cazierul judiciar în original care să ateste că nu persoana nu are antecedente penale;
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ”apt pentru muncă”.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242/315798. Persoană de contact – Donciu Simona, asistent EURES.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Error